WEBPLATSPOLICY

SEKRETESS OCH PERSONUPPGIFTER

På Remoment tar vi din integritet väldigt seriöst. För att ge tillgång till tjänsten (webbplats, mobilapplikation, facebook login) måste vi samla in och lagra lite personlig information om dig.

När du laddar ner och använder våra tjänster samlar vi automatiskt in information om vilken typ av enhet du använder, operativsystemversion och enhetsidentifieraren (s.k. ”UDID”).

Vi använder inte någon platsbaserad information från din mobila enhet när du använder vår mobilapp eller tjänster.

Vi använder analysprogramvara för att vi ska kunna förstå funktionaliteten för vår app på din telefon. Denna programvara kan registrera information som hur ofta du använder applikationen, händelserna som inträffar i applikationen, sammanlagd användning, prestandadata och var ifrån applikationen laddades ner ( tex. appstore eller google play). Vi delar inte denna anonyma informationen i analysprogrammet till någon.

Om du inte accepterar vad som står i denna policy ber vi dig vänligen att inte använda vår App eller webbtjänster.

MINDERÅRIGA

Barn/ungdomar under 18 år får inte komma åt de tjänster som tillhandahålls av remoment.se Genom att godkänna denna integritetspolicy godkänner du också att du är 18 år eller äldre.

VAD SAMLAS IN?

Grundläggande profilinformation samlas in från dig när du skapar ditt konto inklusive ditt fullständiga namn och e-postadress. Leveransadress samt ev. fakturaadress och telefonnummer för avisering. IP nummer samt OS för att ge oss en inblick i vilka tjänster och plattformar vi ska utveckla för.

När du använder webbplatsen kommer de bilder, projekt och resurser du interagerar med att lagras och kopplas till din profilinformation.

HUR ANVÄNDS DENNA INFORMATION?

Denna information används endast för skapa de fysiska produkter du beställt samt leverera dom. Statistisk information om användningen av webbplatsen används också för att förbättra webbplatsen och tjänsterna som tillhandahålls på https://remoment.se/.

E-post används till marknadsföringssyfte/nyhetsbrev i de fall där du har godkänt detta, du kan sedan ändra ditt medgivande i nyhetsbreven.

VEM KAN JAG KONTAKTA?

Dataskyddsansvarig för remoment.se är Tomas Hammarström och du kan kontakta han på hello@remoment.se

VEM DELAR NI MIN DATA MED? (s.k. tredje part)

Markbladet digitaltryck & printshop ab producerar alla produkter och all produktion sker inom huset. För att kunna skicka din order krävs en s.k.
tredje part där vi använder vi DHL, PostNord samt Unifaun för tekniska transport lösningar. För att ta betalt med kort eller faktura använder vi Nets. Vår kassasida samt ordersystem ligger i molnet med hjälp av Amazon Web Services lokala server i Stockholm, hanterat av Photobook ai Pte. Ltd. I de fallen det behövs har vi Personuppgiftsbiträdesavtal med ovanstående parter.

HUR LÄNGE LAGRAS MINA DATA?

Dina personuppgifter lagras så länge du är kund hos hos oss. Du kan själv administrera detta och välja att ”bli glömd” i din app.

Beställda projekt

Vi sparar beställda projekt i 14 dagar på vår server från beställningsdatumet för att kunna hantera en reklamation.

Ej beställda projekt

Sparas endast på din egna telefon, tar du bort appen tar du bort projektet.

HUR TAR JAG TILLBAKA MITT SAMTYCKE TILL REMOMENT FÖR ATT LAGRA OCH BEHANDLA MINA PERSONUPPGIFTER?

Om du tidigare har samtyckt till att tillåta remoment.se att lagra och behandla dina personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy, och du vill återkalla ditt samtycke, begär borttagning på ditt konto. Vi har valt att lägga detta på kontonivå så att ingen obehörig ska kunna radera din data. Vid borttagning kommer du inte längre kunna komma åt de tjänster som tillhandahålls av https://remoment.se/ om ditt samtycke dras tillbaka.

HUR BEGÄR JAG ATT MINA PERSONUPPGIFTER KORRIGERAS ELLER RADERAS?

Du kan göra korrigeringar till din grundläggande profilinformation i din app och redigera din egen profil. Om du har frågor, eller vill att någon annan data ska åtgärdas eller raderas, skicka ett mail till dataskyddsansvarig på hello@remoment.se.
Var beredd på att du måste kunna identifiera dig.

HUR BEGÄR JAG ETT REGISTERUTDRAG?

Du måste skicka in din begäran skriftligen eftersom den ska innehålla din namnteckning, ort, datum. Var även beredd på identifiera dig på flertalet sätt så att vi kan säkerställa din identitet. Du kan alltså inte bara skicka ett e-post.
Din skriftliga begäran skickas till Remoment Box 113, 51121 Kinna. Den ska även innehålla ditt användarnamn, e-post, och telefon. Vi kommer att kontaktat dig på flera olika sätt för att säkerställa din identitet så att ingen obehörig gör ett registerutdrag.
OBS! Om begäran från en registrerad är uppenbart ogrundad eller orimliga får den personuppgiftsansvarige ta ut en rimlig avgift eller vägra att tillmötesgå begäran. Varje registerutdrag kan bli föremål för en avgift på minimum 200kr för att täcka de kostnader att ge dig information vi har om dig

SAMMANSTÄLLNING AV VÅR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING

ÄNDAMÅLRÄTTSLIG GRUNDKATEGORIER AV PERSONUPPGIFTERLAGRINGSTID
För att administrera, utveckla och leverera samt tillverka våra varor och tjänster samt tillhandahålla supportFullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)Namn, adress, telefonnummer samt e-post Geografisk information IP-adress, enhetsinformation, logginformation Bilder uppladdade för tryck, Två år efter att du senast varit aktiv hos remoment, till exempel genom att handla hos oss.
För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, såsom bokföringslagenRättslig förpliktelseNamn, adress, telefonnummer samt e-post Geografisk information IP-adress, enhetsinformation, logg informationSå länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag
För att marknadsföra remoment.se genom e-post.IntresseavvägningE-postTills kund avsäger/ändrar samtyck till prenumerationen av nyhetsbrev.
För att administrera ditt kontoinnehav, samt möjliggöra kommunikation via, e-post, telefon.Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)Namn, adress, telefonnummer samt e-post Geografisk information IP-adress, enhetsinformation, logginformation, Betalningsuppgifter KundnummerInformation om hur du använder vår webbUppgifter om dina inköpInformation om ditt kontoinnehavSå länge du har ett konto

KÖP

Köp Beställare och Remoment ingår avtal först när beställningen bekräftats genom en e-postad orderbekräftelse från Remoment. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. För att få handla på Remoment måste du ha fyllt 18 år. Remoment förbehåller sig rätten att skicka ut nyhetsbrev till din registrerade E-post i de fall du godkänt detta, s.k. Opt-in.

Betalning mot faktura Vår faktura hanteras av Nets/Arvato. Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår den lagstadgade påminnelseavgift med 60 kr. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Sedvanlig kreditprövning sker.

Betalning med kort Kortbetalning sker med VISA eller Mastercard. Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering vilket innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter. Betalsidan stödjer den globala säkerhetsstandarden SCA/RTS

Betalning med Swish betalar du enkelt och snabbt med din mobiltelefon. Ladda ned Swish-appen och följ instruktionerna i kassan när du ska betala.

Pris Samtliga priser inkluderar moms. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Remoment ej råder över, t.ex. ändrade råvarupriser, valutaförändring eller ändrad moms. Leveranskostnaden tillkommer alltid.

Leveransvillkor Fraktkostnaden är fast. Det totala fraktbeloppet ses då produkterna ligger i kundkorgen och betalningssätt är valt. Normal leveranstid inom Sverige är 1-3 vardagar efter din produkt är tillverkad. Leveranstid för vissa speciella perioder under året (helger och semestertider) finns uppdaterade på hemsidan under information. Skulle leveranstiden avvika från den utlovade tiden meddelar vi kunden så fort som möjligt. Remoment är berättigad till delleveranser.

Retur och reklamation OBS! Returrätt gäller ej på specialtillverkade bildprodukter med dina digitalbilder utan speciell anledning eftersom det rör sig om en tjänstevara som tillverkas utifrån dina egna specifikationer och individuella önskemål, som du i förväg kan granska på din telefon och godkänner innan tryck. Synligt fel anmäls direkt vid mottagandet av varan till hello@remoment.se. Dolt fel anmäls till oss inom 3 dagar från mottagandet. En produkt som vi konstaterat är felexpedierad alternativt skadad byter vi i första hand ut. Felexpedierad vara skall returneras oanvänd i obruten förpackning. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist. Returer skickas till Remoment, Box 113, 51121 Kinna

Tryck
ALLMÄNA VILLKOR
Remoment trycker de beställda fotoböckerna. utifrån den information som den överförda filen innehåller. Vi kan inte tillhandahålla en färgidentitet i jämförelse med ett annat tryck. Endast exceptionellt stora avvikelser i färgerna kan reklameras. Du är ensam ansvarig för de texter och bilder som skickas till Remoment. I slutändan är det du som kund som ansvarar för kvalitén på dina foton. Vi kan varna för upplösning men kan inte aktivt se oskärpa färgfel på dina bilder. Upplösning är också något som går att ändra på och då fungerar inte våra varningssytem längre.
Som beställare försäkrar du att du har upphovsrätten och alla andra rättigheter till de texter och bilder som används till att producera de fotoböcker du beställer. Alla kränkningar mot dessa rättigheter och eventuella påföljder ansvarar du som beställare för. Skulle användaren ladda upp bild som föranleder att skadeståndsansvar ställs på Remoment skall användaren ensamt ikläda sig allt process och skadeståndsansvar. Lagring av tidigare beställda böcker sparas på Remoments server i maximalt 14 dagar.

Remoment är ett registrerat varumärke som ägs av markbladet digitaltryck & printshop ab. Org nr 556578-9103. Industrigatan 12 Skene